Günlük hayatınızın vazgeçilmezi olan suyu artıma amacıyla kullandığınız su arıtma cihazlarının motorlu yani pompalı ve motorsuz yani pompasız olmak üzere iki farklı çeşidi bulunmaktadır. Peki nedir bu motorlu ve motorsuz su arıtma cihazları? Motorlu su arıtma cihazları genellikle 8 ve 10 litre arasında değişen su depolama haznesi bulundurur. Bu cihazlar basıncın az olduğu yerlerde tercih edilir. Bunlar suyun daha fazla ve daha basınçlı çıkmasını sağlar. Motorsuz cihazlar ise 5 aşamalı olanlardır. Daha az basınçla çalışır ve kalabalık aileler için tavsiye edilmeyen bir türdür.
Motorlu ve Motorsuz Su Arıtma Cihazının Farkları
Bu iki su arıtma cihazı arasında ki fark nedir diye soracak olursanız, aslında ikisinin de görevi ve yaptıkları işlem aynıdır. Fakat tek farkı birinin basınçla çalışıyor olması iken diğerinin basınçsız çalışıyor oluşudur. Motorlu olanlardan daha sık ve daha fazla su alabilirsiniz gün içerisinde. Su arıtma cihazlarında bulunan tüm özellikler temel olarak aynı noktaya çıksa da kullanış açısından kalabalık bir aileniz var ise tercih etmeniz gereken cihaz motorlu olması gerekirken yalnız veya daha az kişi ile yaşıyorsanız motorsuz olanlardan tercih etmeniz önerilir. Suyunuzu her ikisi de aynı şekilde filtre ederek size sunarken bir tanesi daha efektiftir ki o da motorlu su artıma cihazlarıdır. Bir su arıtma cihazı almak istediğiniz de mutlaka motorlu mu motorsuz mu olmasını istediğinize karar verin.
En Çok Hangi Su Arıtma Cihazı Tercih Ediliyor?
Aslında en çok hangisi tercih edilir noktasında hangisinin daha kaliteli daha güvenli olduğu tartışılamaz. Burada tek önemli nokta tüketicinin isteği ve yaşam şartları göz önünde bulundurulur ve buna uygun olan bir cihaz önerilir. İkisinin de yaptığı görev teorikte aynıdır. Fakat motorlu olan daha çok verim almanızı sağladığı için daha çok tercih alanında bulunuyor. Motorsuz olanlar da aynı görevi görür ama daha yavaş görür. Bundan dolayı evde o suyu kullanan kişi sayısı önemli bir etken oluyor tercih aşamasında. Birey sayısını baz alırsak ikisinin de farklı avantajları bulunur.